сряда, 3 декември 2014 г.
ШАРАН ЗА НИКУЛДЕН С ОРИЗ
Продукти: 1 голям шаран,100 мл. олио,120 г. ориз,4 глави кромид лук,400 мл. топла вода,смлян черен пипер,червен пипер,сол
Приготвяне: Шаранът се почиства от люспите,вътрешностите и се измива добре.След това се подсушава и се посолява отвън и отвътре.Намазва се с олио и се оставя да престои малко.В това време лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото.Прибавя се оризът и се запържва отново.Сместа се разбърква и се добавят подправките.Изсипва се в огнеупорна тава и се сипва водата.Прави се "гнездо" и в него се слага шаранът,Фурната се загрява на 180-200 градуса.Шаранът се пече около 30 минути.
jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар
коментари