четвъртък, 5 февруари 2015 г.

РЕАЛНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ УИКЕНДА (ОТ 6 ДО 8 ФЕВРУАРИ 2015)
Снимка: jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com 
Днес ще остане предимно облачно. В Западна България ще има валежи, които след обяд ще обхванат и Централна България, а в Рило-Родопската област ще се усилят. В Северозападна България валежите ще са от сняг. Източният вятър ще се усили и временно ще е бурен, като вечерта ще отслабне, ще се ориентира от север-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. В Източните Родопи и по долината на Струма и Места вятърът ще е от юг. Максималните температури ще са в широки граници – от около 2° в Северозападна България до 12° в крайните южни райони. 
През нощта срещу събота валежи от дъжд ще има вече и в Източна България, като в по-голямата част от Северна България и по високите западни полета ще вали сняг и ще има условия за снежни виелици и навявания.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно със силен и бурен източен вятър. Валежи ще има чак през нощта срещу събота. Максимални температури 6-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морета сутринта ще бъде около 3 бала, но през деня ще се усилва и вечерта ще е 4-5 бала.
Над планините ще бъде облачно в масивите от Западна и Централна България от с валежи от сняг, под около 1400 метра и в Родопите от дъжд и сняг. Вятърът ще е силен и бурен от юг-югоизток, като през нощта срещу събота ще отслабне малко и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 4-5°, на 2000 метра около 1°.
В събота сняг ще продължи да вали главно в Северна България, но и там валежите от запад ще отслабват и ще спират. В повечето места минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максималните - между 2° и 7°. В неделя ще остане предимно облачно, почти без валежи. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще се понижат още. През нощта срещу понеделник отново ще завали сняг и в понеделник ще превалява. От север ще нахлува нова порция студен въздух.Източник:ИА "Фокус".
jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

коментари