неделя, 16 октомври 2016 г.

НЕДЕЛНИ ТИГАНИЧКИ



Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода
щипка сол
1 ванилия
1 и 1/2 ч.ч. брашно или по-малко в зависимост от гъстотата
100 г. сирене по желание
Приготвяне:
Разбиваме яйцата.Добавяме содата към млякото да се угаси и изсипваме към яйцата.Прибавяме солта и брашното,докато стане гъста каша,по-гъста от палачинкова смес,но по-рядка от кексова.По желание се добавя сирене.Пържим в сгорещено олио от двете страни.Сместа изсипваме с лъжица,докато се получи желаната форма.Готовите тиганички се слагат върху хартия,за да се отцеди олиото.Аз използвам тази,която е за печене.Поръсват се с пудра захар.Могат да се ядат с конфитюр,мед,който каквото обича.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

коментари