сряда, 24 юни 2015 г.

ПРЕВАЛЯВАНИЯ С ГРЪМОТЕВИЦИ И ЛЕКО ЗАХЛАЖДАНЕ ПРЕЗ УИКЕНДА

Снимка:jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com
Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месеца. С преминаването на студен атмосферен фронт над Западна България,днес над част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На места, главно в Рило-Родопската област са възможни и по-значителни количества. Северозападният вятър в Дунавската равнина ще се усили и ще е умерен временно до силен. Ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в Източна България до 27°. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
По Черноморието облачността ще е променлива. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, след обяд по Северното Черноморие временно до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 27°. Температурата на морската вода 21°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра, по-интензивни в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен, по билото на Стара планина силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 9°.
В петък ще бъде хладно и ветровито, с променлива облачност, на отделни места ще има и краткотрайни валежи. В събота вятърът ще отслабне. През почивните дни остават условията за превалявания, в часовете около и след обяд придружени и от гръмотевици. Температурите слабо ще се повишат, но ще са по-ниски от обичайните.Източник:ИА "Фокус".

jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

коментари