четвъртък, 22 януари 2015 г.

РЕАЛНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ УИКЕНДА (ОТ 23 ДО 25 ЯНУАРИ 2015)










Снимка: jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com


През следващото денонощие ще остане сравнително топло за края на януари.
През нощта над Западна България облачността ще е предимно значителна, а в равнините и низините ще бъде мъгливо.
Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса. Преди обяд утре над източната половина от страната видимостта ще се подобри и ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня и там ще се заоблачи.
След пладне на много места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток.
Максималните температури ще са предимно между 10 и 15 градуса.
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по ниско от средното за месеца.
Преди обяд
над Черноморието
видимостта ще бъде намалена. Около обяд видимостта ще се подобри и ще преобладава слънчево време. След пладне от запад-югозапад облачността ще се увеличи и през нощта срещу събота на места слабо ще превали.
Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.
В планините
облачността ще е разкъсана, след обяд – значителна, и ще превалява дъжд, над 1500-1600 метра – сняг. Ще бъде доста ветровито, но сравнително топло. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен, южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.
В събота
времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, в планините, над около 1500 м, – от сняг. От северозапад ще започне да прониква студен въздух. Температурите ще се понижат, но все още ще са сравнително високи: минималните – между 2 и 7 градуса, максималните – между 7 и 12 градуса.
През нощта срещу неделя
по високите полета и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. В неделя от запад на изток валежите постепенно ще спрат. Вятърът в цялата страна ще стане северозападен. Температурите ще се понижат още.Източник:sinoptik.bg.
jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

коментари