сряда, 3 декември 2014 г.

ШАРАН ЗА НИКУЛДЕН С ОРИЗ



Продукти: 1 голям шаран,100 мл. олио,120 г. ориз,4 глави кромид лук,400 мл. топла вода,смлян черен пипер,червен пипер,сол

Приготвяне: Шаранът се почиства от люспите,вътрешностите и се измива добре.След това се подсушава и се посолява отвън и отвътре.Намазва се с олио и се оставя да престои малко.В това време лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото.Прибавя се оризът и се запържва отново.Сместа се разбърква и се добавят подправките.Изсипва се в огнеупорна тава и се сипва водата.Прави се "гнездо" и в него се слага шаранът,Фурната се загрява на 180-200 градуса.Шаранът се пече около 30 минути.

jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

коментари