неделя, 28 декември 2014 г.

РЕАЛНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА НОВА ГОДИНА ОТ 28 ДЕКЕМВРИ 2014 ДО 1 ЯНУАРИ 2015


Снимка:jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com















Вечерта на 28 декември в Северозападна България, високите полета и в планините ще вали сняг, в останалата част от страната дъжд, но до сутринта с преминаващия студен атмосферен фронт вятърът в цялата страна ще стане от запад-северозапад, умерен и силен и ще нахлува студен въздух. В почти цяла Северна България дъждът ще премине в сняг. В югоизточната половина от страната ще продължи да вали дъжд. В Дунавската равнина и Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите сутринта ще са между минус 5° и 0°, в югоизточната част от страната все още високи до 8°-10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров. 
През утрешния ден ще бъде твърде ветровито, в почти цялата страна с пулсиращ западен-северозападен вятър, достигащ на моменти 20-25 м/с. До обяд все още в източните райони ще превалява дъжд, в Дунавската равнина сняг, но след обяд преваляванията ще престанат, а над Югозападна България ще има и разкъсвания на облачността. Сутрешните температури ще са максималните за деня, като през деня ще се понижават, привечер в Западна България до минус 7° - минус 8°, а по Черноморието малко под 0°. Още в сутрешните часове силният южен вятър по Черноморието ще стане от запад-северозапад, започвайки да нахлува студен въздух. Температурите през деня ще се понижават, към края на деня вече и малко под 0°. До обяд все още ще превалява дъжд, но по-късно валежите ще престанат. Вълнението ще е 3-4 бала, а температура на морската вода е около 8°. В планините чувствително ще застудее. Ще духа силен и бурен вятър от северозапад, температурата ще се понижи с около 10° и на 1200 м ще бъде около минус 9°, на 2000 м - около минус 14°. До обяд все още ще превалява сняг, по-късно ще спре, а в Рила и Пирин облачността ще се разкъса.
Във вторник вятърът ще отслабне - в по-голямата част от страната ще бъде до умерен от северозапад, а в Източна България ще бъде умерен до силен от север-североизток. С него ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още - и дневните ще остават отрицателни. Ще се задържи предимно облачно, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността над Западна България. В сряда и четвъртък ще бъде още по-студено, минималните температури на места в северозападната половина от страната ще са около и под минус 15°. Над северните райони ще има разкъсана облачност до слънчево време. Над Южна България ще има значителна облачност, на места и слаби превалявания от сняг.Източник: ИА "Фокус".

jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

коментари